Tücsök-ciripelés hangot imitáló áramkör DIY

1990 Ft

Ha valósághű tücsök ciripelését elektronikai alkatrészekből szeretnéd készíteni, akkor egy hanggeneráló áramkört kell tervezned és építened. Itt egy egyszerűsített példa arra, hogyan készíthetnél egy egyszerű elektronikus tücsök ciripelő eszközt.

Kapcsolásunk a tücsök hangjához hasonló változó frekvenciájú ütemesen ciripelő hangot állít elő.
A fényellenállás (amennyiben beültetésre kerül) pedig világosban letiltja a ciripelő hangot.

Elfogyott

Leírás

Ez csak egy egyszerű példa arra, hogy milyen alkatrészekre lehet szükség az elektronikus tücsök ciripelő elkészítéséhez. A valósághű hanggenerálás sokkal összetettebb lehet, és a projekt mélysége függ az igényeidtől és a technikai jártasságodtól.

Mi is az amit felhasználhatunk?

Hangszóró: Egy kis hangszóróra is szükséged lesz, amely képes reprodukálni a kiválasztott hangot. (ezt mi adjuk)

Alkatrészek az analóg hanggeneráláshoz: Ha valósághű hangot szeretnél generálni, szükséged lehet egy analóg hanggeneráló áramkörre. Ez lehetővé teszi a különböző frekvenciák és hangok létrehozását. (a csomag tartalmazza)

Tápegység: Az áramkört táplálni kell, tehát szükséged lesz egy megfelelő tápegységre vagy akkumulátorra.
(5 V-os egyenáramú áramforrás)

Érzékelők (opcionális): Ha azt szeretnéd, hogy a tücsök reagáljon környezetére, például a hőmérsékletre vagy a fényerőre, akkor érzékelőkre is szükséged lehet. (a csomag tartalmazza)

Burkolat: Az eszközt elhelyezheted egy tücsökhöz hasonló burkolatban, hogy még valósághűbbnek tűnjön.

Az elektronikus tücsök ciripelő elkészítése igényel elektronikai ismereteket, mivel a hanggeneráló áramkör tervezését és programozását szükséges végezni. A hang generálásához számos különböző módszer létezik, például frekvenciaváltás, zajgenerálás stb. A választott módszer a hang valósághűségétől függ.

Ez csak egy egyszerű példa arra, hogy milyen alkatrészekre lehet szükség az elektronikus tücsök ciripelő elkészítéséhez. A valósághű hanggenerálás sokkal összetettebb lehet, és a projekt mélysége függ az igényeidtől és a technikai jártasságodtól. Sok szakirodalom és online forrás létezik, amelyek segíthetnek az elektronikus hanggeneráló áramkörök tervezésében és építésében.

A készlet forrasztandó alkatrészeket tartalmaz!

Tápfeszültség: 5V DC
Maximum áramfelvétel: 20mA

Összeszerelési leírás itt található:
Tücsök 

Érdekelhetnek még…