Elektromos készlet 300 (Boffin)

18990 Ft

Az elektromos készlet (B-300) segítségével szórakozás az elektromosság tanulása.
Az elemek praktikusan, egyszerűen összepattinthatóak, könnyen cserélhetőek az alaplapon.
A készlet tartalmazza a magyar nyelvű leírást, a tervrajzokat, ami alapján össze tudod építeni az áramköröket vagy a szerkezeteket, de saját elképzelésedet is megvalósíthatod.
A magyar nyelvű leírás és a projektek a mellékelt CD-n találhatóak.

Elfogyott

Leírás

Az elektromos készlet (B-300) segítségével szórakozás az elektromosság tanulása.
Az alaplapon különböző elektromos kapcsolásokat építhetsz.
A használati útmutatóban 300 megvalósítható ötletet találsz, de kitalálhatsz ettől függetlenül is új áramköröket.

Hogyan szereljük össze a Boffin építőjátékot?

Minden Boffin építőjáték alapja egy átlátszó műanyagból készült lap, ezen keresztül csatlakoznak a különböző alkatrészek a kapcsolódási pontokon elhelyezett patentokkal, amik rendkívül egyszerűvé teszik a projektek összerakását és szétszerelését. Az egymásra helyezhető elemekre vonatkozóan a kézikönyvben talál pontos utasítások, hogy a különböző alkatrészeket melyik „emeletre” kell helyeznie. Az építőjátékhoz mellékelt számos projekt összeállítását követően kedve szerint kísérletezhet saját ötleteivel is. A gyári projektek összeállításához mindig kövesse a kézikönyvben leírt lépéseket. Minden áramkör tartalmaz elektromos áramforrást (akkumulátort) és ellenállást (lámpa, motor, integrálható áramkör, stb.), amik kölcsönösen csatlakoznak mindkét irányban. Legyen óvatos, nehogy véletlenül „rövidzárlatot” okozzon, ez ugyanis az egyes alkatrészek sérülését vagy az akkumulátorok gyors lemerülését okozhatja.

A Boffin építőjátékokból összeállítható projektek száma közel végtelen! A készletekhez mellékelt több száz tervrajzot – ez a Boffin 300 esetében 300, a Boffin 500 esetében 500, a Boffin 750 esetében pedig 750 – később kedvük szerint bővíthetik, vagy akár használhatják kiindulópontként saját projektjeik összeállításához, de akár teljesen új áramköröket is megépíthetnek a rendelkezésre álló elemekből. A projektek között szerepel például rádió (AM, FM), hazugságdetektor és napelem, de akár MP3 lejátszót és számítógépet is csatlakoztathat Boffin készletéhez, ami számtalan új lehetőséget nyit meg. A tervezetek rendkívül jól bemutatják a különböző alkatrészek funkcióját és működését, így ezek összeállítását követően könnyedén megalkothatja majd saját szerkezeteit is. Ismerje meg az összes elemet, építse meg a mellékelt projekteket, majd kísérletezzen más-más koncepciókkal és rájön, mennyi szórakozást rejtenek magukban a Boffin építőjátékok!
A Boffin készletekben különböző csatlakozókkal ellátott elektromos alkatrészek találhatók, melyek segítségével más-más projekteket állíthat össze. A különféle feladatokat ellátó elemek eltérő színekkel, betűkkel és olykor számokkal vannak megkülönböztetve, melyekről részletes információkat a kézikönyvben talál.Vannak köztük közönségesebb alkatrészek, mint a kapcsolók, égők és vezetékek, de olyan izgalmas elemeket is találhat, mint a LED kijelző, a hangszóró, a mikrofon, vagy épp a légcsavar. Az építőjátékok alapja egy nagy méretű, műanyagból készült átlátszó lap. Erre helyezhetők rá a különböző elemek, a könnyebb tájékozódás érdekében ráadásul a lapon A-G betűkkel, illetve 1-10 számokkal vannak feltűntetve a különböző oszlopok.

 

Használati útmutató letöltése

Érdekelhetnek még…